mijnbetaalplan-film

Bekijk de korte instructiefilm van mijnbetaalplan

bekijk de mijnbetaalplan-film

mijnbetaalplan van Anne:
Stedentrip Londen6 maanden€ 40,-
Laarzen3 maanden€ 25,-
 Totaal€ 65,-
mijnbetaalplan van familie van Yilmaz:
Laptop12 maanden€ 45,-
Kinderkamer24 maanden€ 60,-
 Totaal€ 105,-
mijnbetaalplan van familie van Dijk:
Zomervakantie8 maanden€ 100,-
Schoolboeken12 maanden€ 35,-
 Totaal€ 135,-

F.a.q. Tankkaart

Hoeveel is mijn korting?

Als BasicCard houder ontvangt u een korting van 8 eurocent per liter op de diesel en diesel rood, op de overige brandstoffen ontvangt u een korting van 9 eurocent per liter.

Is deze korting overal hetzelfde?

Ja, de korting wordt gegeven in eurocenten per liter ten opzichte van de BasicCard landelijke adviesprijs. U krijgt dus bij alle aan BasicCard deelnemende tankstations dezelfde korting. Wel kan het zo zijn dat de prijs aan de pomp afwijkt van de landelijke adviesprijs. Ten opzichte van de landelijke adviesprijs is de korting dus overal hetzelfde, zodat u uiteindelijk wel overal dezelfde lage prijs betaalt.

Kan ik nog goedkoper tanken?

Wel kan het zo zijn dat u minder betaalt doordat de pompprijs plaatselijk lager is dan de BasicCard landelijke adviesprijs minus uw korting. U betaalt in dat geval de pompprijs, de laagste prijs voor u het grootste voordeel.

Waar krijg ik korting?

U ontvangt de korting als u tankt bij één van de tankstations die is aangesloten bij BasicCard. Voor een overzicht van deze stations verwijzen wij u naar de pagina locaties.

Hoe krijg ik korting?

Door uw BasicCard te gebruiken bij het afrekenen.

Waarom moet ik me aanmelden bij BasicCard om de korting te krijgen?

Om de brandstof met korting te kunnen kopen dient u in het bezit te zijn van de BasicCard, deze kunt u hier aanvragen.

Wanneer krijg ik mijn kaart en kan ik met korting gaan tanken?

U ontvangt uw BasicCard automatisch, nadat uw aanvraag is verwerkt en u krijgt uw kaart binnen 10 werkdagen toegestuurd.

Heb ik als ik tank met de BasicCard ook nog recht op andere spaarzegels of -punten?

Nee, BasicCard streeft naar maximale korting vandaar dat wij ernaar streven de huidige spaarsystemen in korting om te zetten.

Waarom zou ik tanken met de BasicCard als ik elders ook korting krijg?

U krijgt bij ons een gegarandeerde Korting, acties zijn altijd tijdelijk. Soms duren ze enige dagen tot enkele weken. Meestal doen alle tankstations in de omgeving hier aan mee, dus ook de BasicCard tankstations. Via de BasicCard betaalt u altijd de laagste prijs.

Wat kost het om een BasicCard aan te vragen?

Voor het gebruik van de BasicCard gelden jaarlijkse administratiekosten van 9,95 euro. De administratiekosten zullen middels automatische incasso van uw rekening worden afgeschreven.

Hoe herken ik een BasicCard acceptatie tankstation?

Wij streven er naar om op het tankstations BasicCard acceptatie duidelijk weer te geven op prijzenborden of op de toegangsdeur van de shop. We raden u aan om de pagina locaties regelmatig te bezoeken voor een actueel overzicht van deelnemende BasicCard tankstations. Print de gegevens op deze pagina eventueel maandelijks uit en leg dit overzicht in uw auto. Uiteraard zullen wij u informeren zodra er bij u in de buurt een station actief wordt. Let op, de deelnemende stations kunnen van alle merken zijn. Uiteraard kunt u het voor de zekerheid altijd even bij het station navragen.


Kan ik bij alle BasicCard tankstations met korting tanken?

Ja, u kunt bij alle aan BasicCard deelnemende tankstations met korting tanken.

Kan ik ook nog met korting tanken als ik mijn kaart niet bij me heb?

Nee, u dient in het bezit te zijn van uw BasicCard om voor de korting in aanmerking te komen.

Waarom mag ik maar drie keer per dag tanken?

Om misbruik te voorkomen mag er maximaal drie keer per dag via BasicCard worden getankt.

Waarom mag ik niet voor meer dan € 125,- per keer tanken?

Om misbruik te voorkomen mag er voor maximaal € 125,- per keer worden getankt.

Kan ik benzine en LPG tegelijk tanken?

Ja, dat kan. Let wel, dit zijn twee afzonderlijke transacties.

Ik heb twee auto's. Moet ik ook twee kaarten hebben?

Nee, u kunt uw persoonlijke kaart voor beide auto's gebruiken.

Kan ik met 1 kaart meerdere soorten brandstof tanken?

Met een BasicCard kaart kunt u elke brandstofsoort tanken die u wenst.

Wat moet ik doen als mijn kaart kwijt of gestolen is?

Indien uw kaart is gestolen of u hebt hem verloren, dan dient u dit meteen via e-mail (info@basiccard.nl) te melden aan BasicCard. Uw uitstaande kaart wordt dan geblokkeerd en u kunt een nieuwe kaart aanvragen.


Heeft BasicCard eigen tankstations?

Nee, BasicCard heeft geen eigen tankstations. BasicCard werkt samen met pomphouders van verschillende merken die u als deelnemer een korting bieden volgens de BasicCard voorwaarden.

Hoe kan ik me aanmelden?

Dat kan via Internet. Aanmelden is heel eenvoudig. Via de pagina aanvragen dient u alle gegevens in te vullen die nodig zijn voor een definitieve aanmelding.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

U kunt uw gegevens (m.u.v. uw bank- of gironummer) altijd wijzigen via email (info@basiccard.nl). Nadat u de gewijzigde gegevens heeft verzonden, ontvangt u binnen 24 uur (op werkdagen) een e-mail van BasicCard ter bevestiging.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik geen deelnemer meer wil zijn?

Als u geen gebruik meer wilt maken van uw BasicCard kunt u dit via een e-mail aan ons (info@basiccard.nl) bekend maken. Wij zullen u dan als klant uit onze database verwijderen. Uw gegevens worden vanaf dat moment uit onze systemen verwijderd.

Kan ik in de toekomst de BasicCard ook in andere winkels gebruiken?

Momenteel is BasicCard zich aan het oriënteren op diverse andere markten en landen. Uiteindelijk willen we voor u kortingen kunnen bieden voor meerdere toepassingen. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Zijn er ook BasicCard acceptatie punten in het buitenland?

Nee, op dit moment zijn er geen BasicCard acceptatie punten in het buitenland.


Is de brandstof wel van goede kwaliteit?

U tankt bij verschillende merkstations, zij verkopen kwaliteit brandstof welke gelijk is aan die van de grote tankstations in uw regio. De prijs is lager, omdat er minder kosten gemaakt worden. Wij hebben namelijk geen eigen stations en u kunt ook niet sparen met zegeltjes of punten. Daarnaast is het gehele proces geautomatiseerd.

Wat wordt er bedoeld met de BasicCard-referentieprijs en waar kan ik deze prijs terugvinden?

De BasicCard-referentieprijs is de adviesprijs die BasicCard hanteert. Het is de prijs die zou gelden als er geen korting zou worden gegeven.

Wat voor een voordeel heeft een BasicCard t.o.v betalen met een bank- of giropas?

Het voordeel van de BasicCard ten opzichte van een gewone pinpas is dat u altijd verzekerd bent van een korting, u betaald altijd de laagste prijs aan de pomp. Kortom u hoeft nooit meer te kijken waar u het voordeligst kunt tanken. U hoeft alleen maar de BasicCard te gebruiken.

Hoe komt het dat mijn BasicCard geblokkeerd is?

Indien BasicCard het bedrag van de vertanking niet automatisch kan incasseren, zal de pas per direct worden geblokkeerd. Redenen waarom BasicCard niet kan incasseren zijn:
- niet voldoende saldo op uw rekening
- u heeft geen toestemming verleend om van deze rekening automatisch te laten incasseren.
Het is belangrijk dat BasicCard automatisch kan incasseren van een lopende rekening (geen spaarrekening) waar voldoende saldo op staat.

Mijn pas is geblokkeerd, hoe gaat het nu verder?

Indien de herincasso mislukt, zult u op de hoogte gebracht worden van de openstaande bedragen middels een brief of een telefoontje. Hierin verzoeken wij u om de openstaande bedragen aan ons over te maken. Als de openstaande bedragen bij ons op de rekening bijgeschreven staan, zal de pas gedeblokkeerd worden.

Hoe lang duurt het voordat ik de BasicCard in huis heb?

Indien wij de aanvraag compleet hebben ontvangen (inclusief kopieën) dan heeft u binnen 10 werkdagen de BasicCard in uw bezit.

Kan ik zelf een pincode kiezen?

Ja, u kunt op het formulier een eigen pincode vermelden (bestaande uit 4 cijfers). Uit veiligheidsoverwegingen is het aan te raden een andere pincode te kiezen dan de pincode van uw bank- of giropasje. Het aanbieden van deze mogelijkheid is bedoeld als een service voor u als klant, zodat de pincode makkelijker te onthouden is. Dit is echter geen verplichting. Indien u dit niet wenst kan door middel van automatische toekenning een pincode gegenereerd worden.

Kan ik meerdere kaarten op naam van het bedrijf aanvragen?

Ja, u kunt op het aanvraagformulier aangeven hoeveel kaarten u wilt bestellen. Indien u meer passen wilt aangeven dan past op het aanvraagformulier, kunt u tevens een kopie maken en meesturen.

Kent de BasicCard ook een kilometerregistratie?

Ja, indien u tankt met een zakelijke kaart, wordt u de vraag gesteld: “vervangende auto ja/nee”. Deze vraagt dient met “ja” beantwoord te worden. Vervolgens kunt u de kilometerstand invoeren. Als u na het tanken de pas nogmaals in de automaat stopt, ontvangt u een tankbon met daarop de vermelding van de kilometerstand.

Mijn bedrijf staat niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Kan ik nu wel een zakelijke BasicCard aanvragen?

Indien u een bedrijf heeft dat niet staat ingeschreven bij de KvK, ontvangen wij graag van u een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een kopie van een recent bank-of giroafschrift (bedragen en saldo kunt u desgewenst onleesbaar maken).

Wat is het voordeel van een zakelijke pas?

De voordelen van de zakelijke BasicCard zijn:
- Gegarandeerde hoge korting op brandstof
- u kunt voor elke werknemer of voertuig een pas aanvragen
- een eigen pincode per pas of een algemene bedrijfspincode is mogelijk
- u kunt uw eigen pincode(s) kiezen
- tweemaal per maand wordt een overzichtelijke factuur verstuurd
- na ontvangst van de factuur wordt het bedrag automatisch afgeschreven
- een gemiddelde krediettermijn van een week
- middels kilometerregistratie op de factuur kunt u controle houden op het tankgedrag